Nytt batteri i iPhone

21 dec

Batterier är en förbrukningsvara vilket innebär att de blir mindre effektiva med tiden. Ett mobilbatteri i en iPhone börjar bli sämre redan efter ett år och efter ett och ett halvt år kan det därför vara en bra idé att utföra batteribyte på iPhone. Det kan vara både opraktiskt och frustrerande med en mobil som jämt dör på grund av en kort batteritid, eller en mobil som tar allt för lång tid att ladda upp. Att byta ut sitt batteri i sin iPhone är ofta en snabb, enkel och prisvärd process som får din iPhone att kännas som ny.

Hur gör man batteribyte på iPhone?

Det allra enklaste är att lämna in sin mobil till en mobilexpert, som är duktig på att laga smartphones och byta batterier på iPhone. Antingen kan man gå direkt till en butik som erbjuder den här servicen och lämna in sin mobil via deras drop-in, eller så kan man organisera det hela via internet. Det finns en stor mängd butiker, återförsäljare och företag som erbjuder snabba batteribyten av iPhone. Priset för att byta ut batteriet på sin iPhone varierar mellan cirka 300 kronor och 800 kronor, beroende på vilken modell du har på din iPhone. De äldre modellerna kostar mindre att byta batteriet på än de nyare modellerna. De flesta företag erbjuder byte av batteri ner till iPhone 5.

Apple eller annat företag

Du kan välja att lämna in din iPhone för byte av dess batteri antingen till Apple eller till ett annat företag som erbjuder samma tjänst. Det bästa och oftast säkraste är att i alla fall lämna in sin iPhone till en auktoriserad Apple-servicepartner. Då har det företaget blivit kontrollerat av Apple och man kan lita på att de vet vad de gör. Om din iPhone däremot omfattas av en garanti, av AppleCare+ eller konsumentköplagen så gör du bäst i att lämna in din iPhone direkt till Apple när du behöver byta batteri, eftersom att Apple då gör det helt kostnadsfritt. Du kan kontrollera om din iPhone täcks av garantin via dess serienummer. Priserna för att byta ut sitt mobilbatteri hos iPhone är annars oftast lite högre än hos övriga företag.

Värt att komma ihåg är att strömproblem med en iPhone inte alltid behöver bero på ett uttjänt batteri. Det kan finnas andra bakomliggande orsaker som kan behöva repareras.