3 anledningar att laga din iPhone istället för att köpa en ny

27 jan

Även nya telefoner kan gå sönder och många väljer att gå då in i närmsta butik för att köpa en ny. En iPhone med alla dess ständigt växande funktioner är dock som dom flesta kanske vet väldigt dyr i inköpspris. Istället för att köpa en ny när den börjar krångla bör man därför laga den. Nedan kan du läsa tre anledningar till varför det är en bra idé samt hur man går till väga.

Billigare

Att laga en iPhone är i dom flesta fall betydligt mycket billigare än att köpa en ny. Dom nya modellerna kostar tusentals kronor medans felet möjligen kan avhjälpas för ett par hundra. Givetvis beror det på vad felet är men generellt handlar det ofta om billiga åtgärder som såklart gör att du sparar en massa pengar.

I bästa fall har du dessutom en försäkring som täcker stora delar av kostnaderna – något som många faktiskt glömmer bort att tänka på. Även om man inte har tecknat en försäkring för själva telefonen så kan hemförsäkringen gälla i vissa fall, så se till att kolla upp det om du funderar på om du ska laga din iPhone eller köpa en ny.

Bättre för miljön

En annan anledning att laga sin iPhone istället för att köpa en ny är att det är bättre för miljön. Kanske är den bara något år gammal och skulle kunna bli fullt fungerande genom några enkla insatser. Att då kassera den för att köpa en ny är helt i onödan och inte särskilt miljövänligt.

Går den att laga så se till att göra det. Det finns såklart fall där telefonen är så skadad att det blir svårt att laga den men det är en helt annan femma – då har man inget större val.

Det går snabbt

Dom flesta butiker som erbjuder sig att laga iPhone och andra märken jobbar väldigt snabbt och man kan lämna in telefonen, gå ett varv på stan eller ta en fika och sedan är den färdig och fullt fungerande igen.

Du får alltså tillbaka din telefon samma dag utan en massa krångel som kommer när man köper en ny som ska ställas in och så vidare. Du sparar pengar, slår ett slag för miljön medan någon lagar din iPhone på bara någon timme eller två.