Hitta den bästa mobiloperatören

3 okt

Via Mobiloperatörer.net är det möjligt att hitta den bästa mobiloperatören – utifrån dina behov. Så här gör du:

 • Välj operatör efter täckning
  Det viktigaste, i val av mobiloperatör, är dess täckning. Det spelar ingen roll hur många GB som ingår – om telefonen inte kan användas. Längst ut till höger på startsidan på mobiloperatörer.net visas vilket nät som operatören använder. Exempelvis använder Vimla Telenors nät och Penny använder Tele2. Känner du dig osäker på om operatören har täckning där du bor? Klicka på ”Visa Mer” varpå ytterligare snabbinformation om operatören visas. Vid rubriken ”Täckningskarta” finns länken ”Se här” där operatörens täckningsområde visas.
 • Se abonnemang
  Klicka på ”Vårt omdöme” för att se deras omdöme men även de olika abonnemangen som finns att välja på. Det handlar alltså inte enbart om att hitta bästa mobiloperatören utan även det bästa abonnemanget från dem. Främst varierar det hur många GB som ingår i de olika abonnemangen men även vissa andra punkter kan variera.
 • Välj erbjudande
  Klicka på ”Visa erbjudande” för att komma till mobiloperatörens hemsida och det valda abonnemanget. På ett par minuter har abonnemanget tecknats och ett SIM-kort skickas hem till angiven adress. Generellt krävs att verifiering sker med BankID för att säkerställa att abonnemang inte skrivs på en annan person.

Hitta den bästa mobiloperatören – Att tänka på

 • Täckning
  Har operatören täckning där du kommer använda mobilen? Kontrollera via täckningskartan!
 • Se genomsnittligt betyg
  Alla operatörer sammanfattas utifrån ett par punkter. Det är Prisvärdhet, Täckning, Kundnöjdhet, I utlandet samt Popularitet och Slutbetyg. Vilken kategori väger tyngst för dig? Jämför dessa betyg och hitta den bästa mobiloperatören för dig.
 • Erbjudande
  För att hålla nere kostnaden för mobilabonnemanget är det många som ”hoppar” mellan olika operatörer. På så vis kan de utnyttja olika erbjudanden vilket ofta innebär halva priset.
 • Antal GB
  Näst efter täckning är antal GB den mest vanliga punkten att jämföra. Hur mycket surf brukar du göra av med? Är ni flera i familjen kanske ett gemensamt familjeabonnemang kan vara bättre? Jämför vad ni betalar tillsammans och ställ detta mot ett större abonnemang som alla delar på.
  Känns det svårt att välja? Besök mobiloperatörer.net för mer information eller din lokala återförsäljare av mobiler om personlig hjälp önskas. Men de flesta klarar sig genom de jämförelser som presenteras online. Hitta den bästa mobiloperatören – Ta hjälp av moibloperatörer.net.