Kontorsinredningar

24 dec

För att kunna jobba effektivt och inte behöva hantera onödiga problem, är det viktigt med rätt arbetsredskap. Beroende på vad för bransch man jobbar inom kan dessa arbetsförutsättningar se olika ut. Inom tjänstesektorn är det inte ovanligt att kontorsinredning utgör en viktig beståndsdel i vardagens arbete. Varje företag som etablerar ett nytt kontor känner till hur mycket energi och tid som krävs för att komma tillrätta på den nya adressen. Kontorsmöbler skall införskaffas och teknik hamna på rätt plats. När väl allt är klart har man spenderat avsevärd tid och dessutom en hel del pengar. Detta är dock någonting man kan göra billigare och mer effektivt genom att tänka en gång till på vilka behov som finns.

Återanvända

Att återanvända inventarier och sådant som ännu är i gott skick, är ett sätt att minska kostnaderna för kontorsinredning och inventarier. Nackdelen är att man kan ha svårt att finna enhetlig inredning. Det är inte vanligt att man vill ha ett allt för spretigt inrett kontor. Samtidigt finns det företag som tagit fasta på de behov som finns och som kan erbjuda enhetlig kontorsinredning som redan använts av andra verksamheter. Begagnade kontorsmöbler är en helt ny bransch som för några år sedan inte ens fanns på kartan! I dagsläget har det istället blivit ett sätt att jobba med både miljö och ekonomi i verksamheter runt om i Sverige.

Vican är ett av de företag som tillhandahåller begagnade kontorsmöbler. Alla produkter är i bra skick och kan ofta kompletteras med nya artiklar. I och med att kontorsmöbler inte följer en årsbasis vad gäller kollektioner, kan man ofta handla begagnat i den utsträckning som är möjligt för att komplettera med nya varor i samma design. På så vis vinner man mycket samtidigt som man inte behöver springa omkring och jaga möbler som man inte hittar.

Nya kontorsmöbler i kombination med äldre motsvarigheter gör stor skillnad om man ser det ur ett större perspektiv. Varje år kasseras hela inredningar även om varorna har möjlighet att fungera under ytterligare många år. Genom att minimera onödig produktion kan man se till planeten och verksamheten på samma gång! Att det också går att inspirera andra genom att tänka på en större effekt av de beslut som tas, är en viktig indikation på att man är ett företag i framkant!

Via denna länk finns bra och snygga kontorsmöbler.