iPhonex: en efterlängtad nyhet

30 aug

Att Apple släpper nya modeller av sina berömda iPhones är i sig ingen nyhet. Det är inte heller någon nyhet att deras återkommande lanseringar alltid skapar intresse, och det är många som längtar efter deras nyheter. I Sverige har faktiskt nästan fyra miljoner människor en iPhone, och är därmed en av de iPhonetätaste länderna över hela världen.

I september 2017 kom iPhonex som av många ansågs vara det bästa från två världar. Den har nämligen en stor skärm som på plus-modellerna, men ändå i ett smidigt format. Den är alltså inte lika stor som plus-modellerna utan det är endast skärmen som har denna storlek.

iPhonex erbjuder spännande nyheter

I den nya iPhonex finns flera nyheter. Dels är den välbekanta hemknappen borttagen och vana iPhone-användare får fundera ett extra varv hur man nu ska göra för att växla mellan appar eller liknande. Faktum är att iPhonex använder sig av svepgester som du gör från botten och uppåt eller i sidled. Avsaknaden av hemknappen gör också att fingeravtrycksläsaren är borta.

Face ID

En annan nyhet som kommer mer och mer. Tanken från Apple är att Face ID på iPhonex ska ersätta fingeravtrycksavläsningen. Man ska alltså istället använda sig av denna typ av inloggning istället för touch-ID både som säkerhet och för inloggning. Apple lovar faktiskt att denna metod är till och med säkrare än fingeravtryck och endast ha en felmarginal på en på miljonen!

Face ID går till så att kameran på iPhonex och sensorer läser av ditt ansikte med över 3 000 strålar (som inte går att se) för att mäta och läsa av ditt ansikte. Detta kommer du att få göra första gången du använder din iPhonex. Face ID ska även fungera om du inte riktigt ser ut som dig själv för tillfället, till exempel om du bär skägg, bär glasögon eller har en mössa på dig. Face ID letar omgående efter ditt ansikte så att du kan komma in i telefonen. Detta går på cirka en halv sekund eller max en sekund. Det spelar inte heller någon roll om det är ljust eller mörkt omkring dig.