Bläckpatroner

17 maj

Tänk att det fanns en tid då knappt en enda människa hade skrivare hemma. För att kopiera eller få något tryckt på papper fick man snällt ta sig till en så kallad copy shop. Eller? Hur gjorde man?
Nu för tiden har de flesta en egen skrivare hemma och ser till att sköta den så att den inte ska säcka ihop och ge upp för tidigt. Det är nämligen fruktansvärt frustrerande när man inte kan räkna med sin skrivare. För även om det känns som att man absolut inte använder den ofta nog, så blir man ändå galen om den inte kan leverera när man väl behöver den. Bra toner och bläck finns enkelt att hitta.

Påfylld och igångsatt

Viktigast är att se till så skrivaren har bläck. Utan bläckpatroner kan man inte förvänta sig särskilt många ord på pappret och viktiga dokument som ska skrivas ut förblir vita A4-sidor som man inte har någon nytta av. Oavsett om det är en blankett till Skatteverket, en retursedel för ett paket som måste tillbaks till ett postorderföretag, ett knippe anteckningar till ett företag som ska hållas eller en bild på en liten hund som man hade tänkt sätta upp vid skrivbordet på jobbet, så är det irriterande om man inte kan skriva ut.
Bläckpatroner kan man köpa lite varstans, och även beställa online. Det gäller bara att se till så att man får tag på rätt modell så att den passar in i själva skrivaren. Svårare sagt än gjort.
Steg två är att se till så att skrivaren är igång. Men det kanske säger sig självt.

Alternativ för den slarvige

Har man missat att införskaffa de ack så nödvändiga bläckpatronerna så finns det bara en sak att göra: bryta ihop och komma igen. Man skulle kunna ge sig på att skriva för hand istället, men det är naturligtvis svårt om det var en bild man vill printa och man inte kan rita alls. Även blanketter och retursedlar är svåra att få till för hand.
En lösning skulle då kunna vara att dra nytta av skrivare och bläckpatroner som grannen har. Eller kanske din arbetsplats har ett fint förråd av de små rackarna och du kan skriva ut där? Det ordnar sig nog, på ett eller annat sätt.