Lägenhetslarm och annat man kan göra för att skydda sin bostad

28 nov

Ska du på semester nu över jul och nyår och har längtat efter detta ända sedan sommaren? Kanske ska du åka till solen för att koppla av någonstans på en strand? Då kan det vara skönt att slippa oroa sig för att du inte får inbrott i din lägenhet medan du är borta. Här ger vi dig lite tips när det gäller lägenhetslarm och andra saker du kan göra.

Lägenhetslarm

Ett lägenhetslarm är säkert det första som man kommer att tänka på när man börjar fundera på att skydda sin lägenhet från ovälkomna besökare. Det kan tyckas vara lite av en djungel att välja mellan olika företag och vad för typ av larm man kan tänkas behöva. Som tur är finns det mycket information att hämta från nätet. Det som kan vara bra att ha är ett larm som börjar att tjuta när någon försöker ta sig in. Å ena sidan kan det bli pinsamt om det är du själv som råkar utlösa det av misstag mitt i natten, men å andra sidan kan det fungera avskräckande på tjuvar. Det varnar ju effektivt dina grannar om att något är i görningen i din lägenhet. Rörelsedetektorer, kameror, magnetkontakter och röklarm kan vara bra att ha. Även vattenlarm kan rädda dig från stora vattenskador och kostnader. Det är bra om det i ditt abonnemang ingår installation, larmcentral och utryckning vid behov. Det är inte alla abonnemang som har det, så tänk på att kolla upp det innan.

Andra sätt att skydda sig på

Förutom ett lägenhetslarm finns det andra sätt man kan skydda sitt hem på. Något av det allra viktigaste och som många gör fel utan att tänka på, är att aldrig tala om att du ska resa bort. Det kan kännas lockande att meddela alla dina vänner och bekanta över sociala medier att du nu ska bort på en välbehövlig semester, men du vet inte vem mer som kan se detta. Har du otur har du just meddelat en tjuv om att du inte kommer vara hemma den närmaste veckan. Några du å andra sida ska meddela om att du åker bort är dina grannar. Detta för att de ska kunna hålla ett extra öga på din lägenhet och kanske ta in posten åt dig så det inte är uppenbart att du inte är där. En belysning som fungerar med en timer är också bra, då det ger en känsla av att någon är hemma som sätter på och av ljuset.